Ano ten svět, který tak milujeme, i když mu pověst kazí neustálá prohlášení o tom, jak jsou uzeniny nezdravé. Ale když udíte správně, není tomu tak. Pojďte udit zdravě v elektrické udírně.
Chutné uzení téměř bez práce
Toužíte si vyudit vlastní uzeninu, klobásky, maso, nebo s uzením trochu experimentovat? Nemusíte kvůli tomu kupovat chalupu ani stavět udírnu. Moderní elektrické udírny se pořizují zcela hotové. Postavit se dají na terasu i na balkon, a hravě si v nich vyudíte vše, na co máte chuť.
Nemusíte ani shánět dřevo. V elektrických udírnách se totiž jako zdroj tepla používá elektřina. A že to nebude ono? Tak toho se nebojte. I do elektrických udíren dřevo jde, ale má podobu pilin, štěpky, nebo briket (podle typu elektrické udírny). Ty nabízí přímo prodejci udíren. Takže nemusíte chystat čtyři roky dopředu tvrdé dřevo na uzení, aby stihlo správně vyschnout. Naproti tomu máte možnost při uzení experimentovat s chutí a s vůni uzenin díky snadné výměně typu použitých pilin na uzení.
Uzení v elektrické udírně je zdravé
Elektrické udírny jsou velice chytrá zařízení. Umí držet správnou teplotu uzení. Při uzení nevzniká škodlivý dehet. Kvalita uzení nezáleží na tom, jestli se nám podařilo postavit správně udírnu. Tu koupíme hotovou a v podstatě ihned můžeme začít udit.
Postavte se k uzení kreativně
Díky elektrické udírně máte možnost oběd nevařit ani nepéct, ale vyudit. To proto, že roztápění elektrické udírny je naprosto snadné a rychlé. Je libo k obědu uzená ryba? Vyuďte si ji ještě před obědem. Nebo si chcete k večeři vyudit vajíčka? Žádný problém. Udit se dá dokonce i máslo, i když jde ve skutečnosti vlastně o ten nejjemnější špek. I s masnými výrobky lze díky vlastní elektrické udírně experimentovat. Vyudíte si třeba vlastní jerky, nebo budete s chutí vyuzeného masa experimentovat díky změně druhu použitých pilin či štěpky.